Taller d’autoconstrucció d’una coberta verda

Si vols aprendre a convertir una teulada en un espai verd amb les teves pròpies mans i mitjans, aquest taller és per a tu!

Estudiarem les diferents tècniques i materials que s’utilitzen en el mercat per a preparar una coberta o terrassa de manera que resisteixi la intempèrie i el pas del temps, i alhora serveixi de mitjà per al creixement de les plantes. Veurem la diferència entre una coberta verda extensiva i una intensiva, i quins reptes presenten les teulades inclinades en comparació a les terrasses planes.

Com a aplicació pràctica, condicionarem entre tots la teulada inclinada d’un cobert amb una superfície de 10 m2, utilitzant materials a l’abast de qualsevol, i ho plantarem amb diferents tipus de plantes crasses, ruderals, silvestres, molt resistents i fàcils de reproduir.

Es farà una pausa per dinar, cal porta la carmanyola.

Aquest curs és una oportunitat per gaudir aprenent i construint amb les nostres mans, en un entorn privilegiat a la ciutat envoltats de verd al jardí comunitari de ConnectHort.

  • Dia: dissabte 19 d’octubre de 11h a 17:30h
  • LLoc: ConnectHort, Doctor Trueta 100, Barcelona
  • Preu d’inscripció: 50 €, consulta els descomptes per a grups.
  • Places limitades. Reserva la teva plaça abans del 11 d’octubre, mitjançant el formulari: bit.ly/tejadoverde
    O escriu a elena@leaatelier.com wh: 676325544

Impartit per equip ConnectHORT: Miguel A. Herrero, Elena Climent i Silvia Pujalte (arquitectes i paisatgistes de Léa atelier) www.leaatelier.com

Elena Climent i Silvia Pujalte, arquitectes i Màster Universitari en Paisatgisme de la UPC de Barcelona, ​​de l’estudi llegeixi atelier | Landscape Ecology Architecture, són especialistes en crear paisatges el disseny s’adapta a l’entorn natural, que utilitzen menys recursos, aconseguint així més amb menys, com per exemple en la premiada Plaça Mercat del Ninot, a Barcelona. La seva relació amb ConnecHort comença des de la seva fundació el 2013 formant part de l’equip impulsor del projecte i perdura fins a l’actualitat. Han construït amb les seves pròpies mans diferents tipologies de cobertes verdes: Al Brasil, al Tibá_Instituto de Tecnologia Intuïtiva i Bioarquitetura, amb Johan Van Lengen, autor del llibre “Manual de l’arquitecte descalç”. A Nova York, a la coberta d’un edifici d’oficines del Soho de la mà d’Atom Cianfarani. A més a Tjøme, Noruega han realitzat una construcció amb la tècnica cobhouse amb Gaia Arkitekter especialistes en permacultura i arquitectura sostenible, entre d’altres projectes de bioconstrucció.

Miguel A. Herrero ve practicant des de fa molts anys la jardineria i l’horticultura, des de les plujoses praderies d’Irlanda fins als assolellats bancals de ConnectHort, el lloc on s’impartirà el curs, en el qual s’encarrega de l’organització, el manteniment i el desenvolupament tècnic de la zona d’hort, jardí ornamental i medicinal. Amb àmplia experiència en fusteria, també ha treballat en diversos projectes de bioconstrucció, entre ells destaca el de la reconstrucció d’una gran cabana pasiega de pedra a les muntanyes de Cantàbria.